Počet položek: 0 0,- Kč

Litinová krbová kamna - recenze a srovnání značek výrobců

Protože se na nás lidí často obracejí s dotazy, jak hodnotíme konkrétní značky výrobců, a které značky bychom jim doporučili, rozhodli jsme se sepsat krátké hodnocení a srovnání několika značek, tentokrát se zaměřením na litinová krbová kamna.

Litinová krbová kamna jsou dlouhá léta oblíbená a hojně prodávaná především pro své hlavní výhody - vysokou schopnost akumulace tepla a dlouhou životnost. Pro mnoho lidí je taká důvodem vzhled litiny, která je masivní a industriální a v mnoha interiérech vypadá dobře. 

Na českém trhu je k dostání více značek litinových krbových kamen od výrobců z různých států, a také různé kvality. 

 Litinová kamna Acturus I

Litina na výrobu krbových kamen nemá přesně dané jednotné složení, výsledná kvalita litinových odlitků je závislá na více faktorech jako složení směsi, kvalitní připrava, zpracování základní směsi a pak především správné odlití do forem pod tlakem za použití moderních technologií. 

Náš tip:  Než koupit litinová kamna pochybného původu se špatnou kvalitou litinových odlitků, tak je lepší pořídit si ocelová kamna. U nekvalitně zpracovaných litinových odlitků máte větší šanci, že díl praskne a taková litinová kamna Vám nevydrží ani to, co kvalitní ocelová kamna.

Na základě naší více než 10 leté prodejní zkušenosti jsme níže sestavili žebříček značek litinových krbových kamen:

Podle kvality litinových odlitků, celkového zpracování, funkčnosti a životnosti patří podle naší zkušenosti mezi :

1. Nejvyšší třídu tvoří litinová kamna značky Jotul, La Nordica, Franco Belge, Dovre.

2. Do vyšší střední třídy můžeme zařadit litinová kamna Globe-Fire, Bronpi, Supra, KF Design, Invicta, Plamen

3. Do nižší třídy pak litinová kamna Nordflam, Kratki, Guča, Igotherm, Timsistem, Kawmet a další kamna vyrobená v Číně a dovážená pod vymyšlenou značkou....

 Litinová kamna Bronpi Altea

Důležité je ale také zvážit poměr ceny a kvality, tj. co za své peníze dostanete. Litinová kamna vyrobená v Norsku, Německu nebo Belgii budou s největší pravděpodobností v top kvalitě s výbornou funkčností a dlouhou živostností, ale toto vše si také musíte dobře zaplatit. 

Naproti tomu jsou výrobci a značky, kteří jsou jen o "malý kousek" méně kvalitní nebo nemají úplně všechny vychytávky, ale cena je výrazně nižší. 

Níže máme pro Vás několik tipů na litinová krbová kamna s velmi dobrým poměrem ceny a kvality:

1. Litinová kamna Globe-Fire

2. Litinová kamna Bronpi

3. LItinová kamna Nordica

4. LItinová kamna Nordflam

5. Litinová kamna Invicta

 Litinová kamna Nordflam Arica

 

 

Pokud potřebujete poradit s výběrem kamen, neváhejte nás kontaktovat.

 

 

Komentáře k Litinová krbová kamna - recenze a srovnání značek výrobců

1
30.9.2020 01:15
Patricie

Dobrý den. Nic ve zlém, ale vaše doporučení krbových kamen je zřejmě jen pro horní vrstvu, která tvoří pár procent. Ne všichni si mohou dovolit předražená kamna, která jsou mnohdy též vyráběna v Číně nebo např. v Itálii čínskou levnou pracovní silou. My osobně vlastníme již osmým rokem litinová kamna MBS a to k velké spokojenosti ve všech směrech. Přeji vše dobré.
Patricie

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace