Počet položek: 0 0,- Kč

Komín pro napojení kamen a krbů

Pro správnou funkci kamen a krbů je nutné zajistit také vhodný komín odpovídající velikosti a typu zvolených kamen nebo krbové vložky.

Komín vytváří tah pro hoření a odvádí kouřové spaliny ven z budovy. Každá krbová kamna a krbové vložky mají trochu odlišné nároky na funkčnost komína. Výrobci kamen a krbových vložek udávají požadavky na tah komína pro konkrétní spotřebič. 

Vhodné parametry komína pro krbová kamna jsou výška komína cca 5 - 6 metrů a průměr komína 150 mm - 180 mm. Pro krby je vhodný komín vyšší a s větším průměrem, protože krbové vložky mají větší topeniště a jsou náročnější na tah. Pro krby s výkonem cca nad 10 kW a šířkou krbové vložky cca od 67 cm je vhodná výška cca 6 - 9 metrů a průměr komína 180 mm nebo 200 mm. 

Uvedené doporučené parametry se mohou lišit v závislosti na konkrétních podmínkách, ale mohou posloužit jako orientační údaj a vodítko například při renovaci starého nebo stavbě nového komína.

Komentáře k Komín pro napojení kamen a krbů

1
4.2.2024 15:18
P.Stehlikova

Dobrý den. Chtěli bychom se zeptat, zda je možné použít stávající prulezny komín o vnitrním rozmeru 50x50cm? Nebo je nutné stávající komín vyvložkovat?
Dekuji P. Stehliková

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace