Počet položek: 0 0,- Kč

Jak vybrat litinová kamna - jaká koupit?

Chcete si pořídit litinová krbová kamna? Pokud ano, zjistíte, že výběr kamen je poměrně velký a cenové rozpětí také. Litinová kamna mohou být zdrojem velmi levného tepla. Litina je totiž velmi vhodný materiál pro výrobu topidel, díky svým akumulačním vlastnostem a dlouhé životnosti.

Kvalitní litinová kamna mohou být efektivní zdroj levného topení  a v dnešní době mohou i dobře vypadat, aby zapadlo do rustikálního i moderního interiéru. Výhodou litinových kamen oproti ocelovým krbovým kamnům je lepší schopnost akumulace tepla a delší životnost .

Vytvořené teplo se ukládá, vyzařuje se rovnoměrně a litinová kamna vydrží dlouho hřát i když oheň v kamnech již nehoří viditelným plamenem, ale v topeništi jsou pouze horké uhlíky. Kvalitní litinová kamna za pomoci vyspělého systému spalování pak fungují jako stáložárná kamna s dlouhou dobou hoření.

Komentáře k Jak vybrat litinová kamna - jaká koupit?

1
27.9.2022 12:31
Pavel

Dobrý den, zvažuji koupi litinových kamen, která by měla vytopit prostor 150 m3. Tepelná ztráta cca mezi 20 až 30 kW. Jedná se o menší rodinný dům a o výtop přízemí. Za případné informace i pokud možno s cenou předem děkuji. S pozdravem Pavel

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace