Počet položek: 0 0,- Kč

Číštění komína - pravidelné čistění komína pomocí chemických čističů

Ať už topíte v kotli, krbových kamen nebo krbu na dřevo, nesmíte zapomínat ani na pravidelnou údržbu a péči o komín a celé spalinové cesty. Pravidelná údržba a čištění je důležité pro bezpečný a správný provoz krbů, kamen a kotlů a také zvyšuje jejich účinnost a snižuje spotřebu paliva.

Při spalování dřeva se vytváří prach a tuhé znečišťující látky (saze a dehet), které se postupně usazují ve spalinových cestách ( v kouřovodech a komíně). Tyto usazeniny pak zhoršují tah a funkčnost spalinových cest, zvýšují spotřebu paliva a při nahromadění by mohlo dojít až k požáru nebo výbuchu.

Kromě pravidelného mechanického čistění (2 x ročně) je velmi vhodné používat na pravdelnou údržbu a čištění komínovou chemii na chcemické číštění - čistící prášky a čístící polena.

Čistící prášek spalinových cest chcemickým způsobem narušuje dehet ve spalinových cestách, který zkřehne a následným tahem topení spadne to ohniště nebo je vynesen. Pravidelným používáním čističe spalinových cest se zvyšuje účinnost a bezpečnost Vašich kamen a krbu. 

Do roztopených kamen nebo krbu s dostatečným množstvím žhavých uhlíků nasypte předepsaný počet odměrek a naplno otevřete komínovou klapku. Prášek se rozpustí a zachytí ve spalinových cestách jako bělavý film, pomocí kterého dojde k narušení usazeni.

Pro pravidelnou údržbu spalinové cesty stačí aplikovat 3 odměrky čístícího prášku každé desáté topení. V naší nabídce máme osvědčené komínové čistící prášky Fermit dóza 900g a práškový čistič spalinových cest Mr. Fire - 900 g.   

Na stejném principu fungují také osvědčené chemické komínové čístiče ve formě čistícího polena. Toto čistící poleno pro čištění komína je vhodné použít při velkém znečištění jako jednorázovou velkou dávku, která vydrží až 1 měsíc.

 

Číštění komína - pravidelné čistění komína pomocí chemických čističů - 962950 -
Číštění komína - pravidelné čistění komína pomocí chemických čističů - 962951 -
Číštění komína - pravidelné čistění komína pomocí chemických čističů - 962952 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace